Produse Baxi

In 1963, Baxi a dezvoltat tehnologia de incalzire centrala cu aer pe baza de gaz, iar in 1965 lanseaza cel mai celebru produs al sau – boilerul ergonomic cu gaz Bermuda, ale carui variante modernizate se afla inca in portofoliul companiei. Produsul este apreciat si indragit de foarte multi consumatori, in special in Anglia.

In anii ’80, Baxi a continuat sa se dezvolte si sa inoveze. Incepand cu anii ’90, compania a demarat o serie de achizitii a unor firme europene din domeniu, proces care a culminat in 1999 cu preluarea companiei Ocean Idroclima si a Diviziei Blue Circle Heating. Un moment important este fuziunea, in noiembrie 2000, cu Grupul Newmond, un alt producator important de profil din Marea Britanie, luand astfel nastere Baxi Group Ltd. , in structura sa actuala.

Astazi, Baxi Group este unul dintre principalii lideri europeni in solutii pentru incalzirea si racirea aerului din locuinte. In 2005, Baxi Group a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde Euro. Grupul are aproximativ 5.800 de angajati in intreaga lume si detine centre de excelenta in productie in Anglia, Franta, Italia, Danemarca, Germania si Turcia.

Grupul Baxi comercializeaza pe intreg globul o gama larga de produse: centrale termice de inalta eficienta pe baza de gaz, micro-centrale de cogenerare, boilere electrice si cu gaz, radioatoare si aeroterme, alte sisteme de conditionare a aerului - furnizand asfel caldura, apa calda si aer conditionat pentru locuinte, spatii de lucru si cladiri publice.

Grupul Baxi este constant angajat in proiecte de dezvoltare si cercetare, pentru a descoperi noi tehnologii si aplicatii pentru producerea energiei, in conditii de eficienta maxima si costuri reduse. Anul trecut, unul dintre programele avangardiste ale Baxi Group s-a concretizat prin montarea in Marea Britanie, in premiera, pentru testare, a unei unitati de cogenerare pentru locuinte, bazata pe tehnologia revolutionara a “celulei de combustie”.