Pompe de caldura DIMPLEX - Germania

 Pompele de caldura folosesc energia mediului inconjurator pentru a incalzi spatiile dorite. Aceste centrale geotermale au nevoie de o cantitate scăzută de energie electrică pentru a concentra ceea ce natura vă pune la dispoziţie şi apoi pentru a încălzi sau răci interiorul clădirilor.
Coeficientul de performanţă al pompelor de căldură geotermale este de 3,5 - 5,9 adica pentru fiecare unitate de energie electrică introdusă în sistem se obţin 3,5 - 5,9 unităţi de energie termica în clădire deoarece 2,5 - 4,9 unităţi de energie provin gratis din pământ, aer sau apa.
Avantajele aduse de aceste centrale sunt nete :

  • Sunt cele mai sigure şi curate sisteme de incalzire si apa calda;
  • Functioneaza fără flacără, fara coş;
  • Complet ecologice; durata de viata mare;
  • Realizeaza economii de pana la 75% fata de centralele obisnuite;
  • Functionare silentioasa.
Pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor, Dimplex fabrica pompe de caldura dotate cu computer de control si diagnoza care supravegheza intregul sistem de incalzire-racire in functie de temparatura de afara si de setarile efectuate, dar si pompe de caldura reglabile manual, monofazate sau trifazate.
Pompele de caldura Dimplex pot functiona ca unica sursa de incalzire a locuintei, dar si in paralel cu centrale termice clasice, in sistem bivalent.

POMPE DE CALDURA AER-APA PENTRU INCALZIREA-RACIREA LOCUINTEI, INSTALATE IN EXTERIOR SAU IN INTERIOR
Aerul este plin de energie caloricaaer_apa
Pompele de caldura Dimplex aer-apa folosesc ca sursa de energie caldura aerului din mediul inconjurator. Costurile de instalare ale acestor sisteme sunt mai mici decat ale celorlalte tipuri de pompe de caldura.
Performanta maxima cu un nou agent refrigerant
Chiar la temperaturi scazute de pana la -20°C, se ating coeficienti ridicati de performanta cu ajutorul compresoarelor cu agent refrigerant nepoluant "R404A".
Pompele de caldura aer-apa au capacitati intre 8 si 28 kw, cele de la 20 kw pana la 28 kw functioneaza cu 2 compresoare, fapt care le mareste eficienta.
Concepte inteligente
Pompa de caldura reversibila aer-apa de la Dimplex reprezinta solutia inovativa si ecologica a problemelor actuale privind resursele limitate de energie si din ce in ce mai scumpe, dar si a problemelor de protectia mediului.

Proiectantii de cladiri opteaza din ce in ce mai des pentru solutii integrate de incalzire, racire si preparare a apei calde. Pompa de caldura reversibila este solutia practica si eficienta financiar ce combina optim incalzirea spatiilor in sezonul rece cu racirea lor in sezonul cald.

POMPE DE CALDURA SOL-APA PENTRU INCALZIRE-RACIRE

Tipuri: SI 5CS SI 7CS SI9CS...SI 70CS Putere termica:5.3kw 6.9kw 9.2kw….67.8kw COP : 4.3 4.3 4.4 4.1
Pompele de caldura pot functiona si in modul reversibil : in timp ce climatizeaza locuinta produc apa calda fara un consum suplimentar de energie electrica. Pompele de caldura sol- apa au un coeficient de performanta (COP) ridicat, pentru fiecare 1 kW energie electrica consumata produc 4.1 - 4.6 kW energie termica pentru incalzirea locuintei.
Pompele de caldura sol-apa Dimplex extrag o mare parte a necesarului de energie calorica din energia solara stocata in sol. Colectoarele sunt din tevi PE prin care circula apa cu antigel, tevi ce se ingroapa in pamant. Suprafata necesara a colectorului depinde de capacitatea de incalzire a pompei de caldura.
Pompa de caldura, rezervorul tampon si rezervorul pentru incalzirea apei menajere sunt livrate individual si pot fi combinate conform cu cerintele sistemului, ca o unitate compacta.

POMPA DE CALDURA APA-APA PENTRU INCALZIRE-RACIRE

apa_apaTipuri: WI 9CS W 14CS WI 22CS… WI 90CS P.termica :8.3kw 13.6kw 21.5kw…. 92kw COP : 5.1 5.2 5.5 5.4
Pompele de caldura « apa- apa » asigura incalzirea confortabila a locuintei ocupand un minim de suprafata.
Folosesc ca sursa primara de energie apa freatica existenta in sol, indiferent de calitatea ei. Ca schimbator de caldura primara se utilizeaza un schimbator inovativ de tip spiralat fabricat din otel inoxidabil rezistent la coroziune, asigurand o permanenta si sigura operare.
Pompele de caldura au un design compact, computer de control si diagnoza, compresoare ultrasilentioase, conexiuni flexibile integrate pentru conectarea la sistemul de incalzire si la sursa de caldura, compresoare dotate cu dubla protectie contra vibratiilor, starter electronic pentru pornire lina si limitarea curentilor de pornire la maximum 30 A, protectie la suprasarcina a compresoarelor, refrigerant ecologic, fara freon tip R407C.