Sisteme de incalzire si racire prin pardoseala

Sistemul de incalzire si racire in pardoseala, este o alternativa la sistemele de incalzire traditionale, avand o arie larga de aplicare: resedinte, birouri, biserici, showroom-uri, hale industrial. Utilizeaza agent termic cu temperatura joasa (max. 50º) care circula in interiorul tuburilor din plastic aflate sub stratul de sapa sau direct sub suprafata de finisaj. Caldura se transmite la pardoseala prin transfer termic, suprafata pardoselii devenind un element radiant, realizandu-se o distributie uniforma a caldurii in toata incinta.

Iarna sistemul functioneaza la o temperatura a agentului termic care variaza intre 25ºC si 50ºC (in functie de temperatura externa).Vara temperatura agentului termic este cuprinsa intre 13ºC si 15ºC (in functie de conditiile externe si de umiditatea din mediu).

AVANTAJE

Asigurarea unei temperaturi uniforme fara stratificari si curenti de aer
       
     Distributia temperaturii intr-un spatiu este determinata de asa numita curba ideala de confort termic, conform careia zonele din apropierea pardoselii trebuie sa aiba temperatura putin mai calda fata de zonele apropiate de tavan. Realizand o paralela intre curbele de confort ale diferitelor tipuri de sisteme de incalzire, se observa cum curba care reprezinta confortul derivat din sistemul de incalzire in pardoseala este cea mai apropiata de curba ideala.


Curentii de aer, calzi dar mai ales reci, viteza lor si lipsa uniformitatii temperaturii sporesc senzatia de disconfort a individului avand efecte nocive asupra starii de sanatate. Cu sistemul de incalzire in pardoseala, curentii de aer care provocau diferente neplacute de temperatura in interiorul unui spatiu sunt complet eliminati.